BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates

Τμήματα Ιταλικής Γλώσσας

Τα ιταλικά είναι μια ισχυρή γλώσσα για την Ελλάδα στον εμπορικό, τουριστικό και εκπαιδευτικό τομέα. Είναι μια γλώσσα απόλυτα ταιριαστή με την ελληνική κουλτούρα και συμβατή με την ελληνική.
Η Ιταλία είναι μια χώρα εύκολα προσβάσιμη και με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον σπουδαστή που ασχολείται με την ιταλική γλώσσα να την εξασκήσει και να αφεθεί στη μουσικότητά της.
Πιστοποίηση μέσω των φορέων Celi, Plida, Cils, Diploma, ΚΠΓ.

Τα μαθήματα Ιταλικής γλώσσας είναι online και δια ζώσης και προσφέρονται όλο το χρόνο. Χάρη στην ευελιξία του προγράμματος σπουδών, μπορείτε να επιλέγετε τμήματα την περίοδο και τις ώρες που σας επιτρέπουν οι επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις σας.

Τα τμήματα του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Λαλαούνη αντιστοιχούν στα επίπεδα γνώσης της Ιταλικής γλώσσας σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEF).

Επίπεδα γνώσης σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEF)
Βασικός χρήστης
Επίπεδο A1 Επίπεδο A2
Μπορεί να κατανοεί και να χρησιμοποιεί οικείες και καθημερινές εκφράσεις και να διατυπώνει με απλό τρόπο συγκεκριμένες ανάγκες του. Μπορεί να αυτοσυστήνεται ή να συστήνει άλλο πρόσωπο, να θέτει προσωπικές ερωτήσεις σε κάποιον (π.χ., για τον τόπο κατοικίας του, τις σχέσεις του, πράγματα που του ανήκουν) και να απαντά σε ανάλογες ερωτήσεις. Μπορεί να επικοινωνεί με απλά λόγια, αν ο συνομιλητής του μιλά αργά και καθαρά και δείχνει συνεργάσιμος. Μπορεί να κατανοεί μεμονωμένες λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούνται συχνά για καθημερινά και οικεία θέματα (π.χ., απλές ατομικές και οικογενειακές πληροφορίες, αγορές, στενό περιβάλλον, εργασία). Μπορεί να επικοινωνεί κατά τη διεκπεραίωση απλών και συνηθισμένων εργασιών που απαιτούν μόνο μια απλή ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα οικεία και καθημερινά. Μπορεί να περιγράφει με απλά λόγια την κατάρτισή του και το στενό του περιβάλλον και να αναφέρεται σε θέματα που αφορούν στις άμεσες ανάγκες του.
Ικανός χρήστης
Επίπεδο B1 Επίπεδο B2
Μπορεί να κατανοεί τα σημαντικά σημεία θεμάτων οικείων σχετικά με την εργασία, το σχολείο, την αναψυχή, κτλ, όταν ο ομιλητής χρησιμοποιεί με σαφήνεια την καθιερωμένη γλώσσα. Μπορεί να τα καταφέρει στις περισσότερες καταστάσεις που θα συναντήσει σε ένα ταξίδι σε περιοχή όπου ομιλείται η γλώσσα-στόχος. Μπορεί να εκφέρει ένα λόγο απλό και συγκροτημένο σε θέματα οικεία και σε θέματα του ενδιαφέροντός του. Μπορεί να διηγηθεί ένα γεγονός, μια εμπειρία ή ένα όνειρο, να περιγράψει μια προσδοκία ή ένα στόχο και να παραθέσει με συντομία τους λόγους ή τις διευκρινίσεις ενός σχεδίου ή μιας ιδέας. Μπορεί να κατανοεί το ουσιαστικό περιεχόμενο συγκεκριμένων ή αφηρημένων θεμάτων ενός πολύπλοκου κειμένου, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών όρων που σχετίζονται με την ειδικότητά του. Μπορεί να επικοινωνεί με αυθορμητισμό και άνεση, σε βαθμό που να συζητά με ομιλητή της γλώσσας-στόχου χωρίς προσκόμματα. Μπορεί να εκφράζεται με σαφήνεια και λεπτομέρειες για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, να εκφέρει άποψη για θέματα επικαιρότητας και να παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα διάφορων δυνατοτήτων.
Ανεξάρτητος χρήστης
Επίπεδο C1 Επίπεδο C2
Μπορεί να κατανοεί μια μεγάλη ποικιλία μακροσκελών και απαιτητικών κειμένων, καθώς και των έμμεσων νοημάτων τους. Μπορεί να εκφράζεται αυθόρμητα και άνετα, δίχως να δίνει την εντύπωση ότι ψάχνει να βρει τις λέξεις. Μπορεί να χρησιμοποιεί τη γλώσσα με τρόπο αποτελεσματικό και ευέλικτο στην κοινωνική, επαγγελματική ή ακαδημαϊκή του ζωή. Μπορεί να εκφράζεται για πολύπλοκα θέματα με τρόπο άνετο και λόγο ορθά δομημένο, πράγμα που φανερώνει ότι ο χρήστης έχει τον έλεγχο των εργαλείων οργάνωσης, εκφοράς και συνοχής του λόγου του. Μπορεί να κατανοεί, δίχως προσπάθεια, σχεδόν ό,τι διαβάζει ή ακούει. Μπορεί να αναμεταδίδει γεγονότα και επιχειρήματα διάφορων γραπτών και προφορικών πηγών, συνοψίζοντάς τα με τρόπο συγκροτημένο. Μπορεί να εκφράζεται αυθόρμητα, άνετα και με ακρίβεια και να χειρίζεται τις λεπτές νοηματικές αποχρώσεις, όταν αναφέρεται σε πολύπλοκα θέματα.

 

Τα τμήματα ιταλικών είναι

  • Εξ αποστάσεως και δια ζώσης
  • Ταχύρυθμα
  • Ολιγομελή (5-8 ατόμων)
  • Ενηλίκων
  • Εντατικά, 2 φορές την εβδομάδα
  • Υπερεντατικά, 3 φορές την εβδομάδα
  • Από το πρώτο μάθημα δίνεται έμφαση στον προφορικό λόγο

Έκθεση κάθε εβδομάδα

Ανακεφαλαιωτικά, σύντομα τεστ λεξιλογίου και γραμματικής κάθε εβδομάδα.

Χρήση internet για εξοικείωση με τον ιταλικό πολιτισμό

Έξτρα διδακτικό υλικό

Χρήση εκπαιδευτικής πλατφόρμας

Κάθε επίπεδο περιλαμβάνει τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται ώστε ο σπουδαστής να είναι σε θέση να επικοινωνήσει αποτελεσματικά και να ανταποκριθεί στις αντίστοιχες εξετάσεις για πιστοποίηση.

Τμήματα μπορούν να διαμορφωθούν κατόπιν συνεννόησης  σε διαφορετικές ώρες και ημέρες.

Πίνακας τμημάτων Ιταλικών Ενηλίκων
Επίπεδα   Έναρξη – Λήξη   Διάρκεια   Παρακολούθηση   Εξεταστικές Περίοδοι
Α1 – Β1 (Εντατικό)   Oκτώβριος – Mάιος   31 εβδομάδες, 124 ΔΩ   4 ΔΩ / εβδομάδα   Μαΐου / Ιουνίου
2 ημέρες/εβδομάδα
  Φεβρουάριος – Ιούνιος   20 εβδομάδες, 100 ΔΩ   5 ΔΩ / εβδομάδα,  
2 ημέρες/εβδομάδα
  Ιούνιος – Οκτώβριος   20 εβδομάδες, 100 ΔΩ   5 ΔΩ / εβδομάδα,   Νοεμβρίου / Δεκεμβρίου
2 ημέρες/εβδομάδα
Α1 – Β2 (Υπερεντατικό)   Oκτώβριος – Mάιος   31 εβδομάδες, 186 ΔΩ   6 ΔΩ / εβδομάδα,   Μαΐου / Ιουνίου
  3 ημέρες/εβδομάδα
Β1 – Β2 (Εντατικό)   Oκτώβριος – Mάιος   31 εβδομάδες, 155 ΔΩ   5 ΔΩ / εβδομάδα,   Μαΐου / Ιουνίου
2 ημέρες/εβδομάδα
  Φεβρουάριος – Νοέμβριος   31 εβδομάδες, 155 ΔΩ   5 ΔΩ / εβδομάδα,   Νοεμβρίου / Δεκεμβρίου
2 ημέρες/εβδομάδα
Γ1 – Γ2   Oκτώβριος – Mάιος   31 εβδομάδες, 155 ΔΩ   5 ΔΩ / εβδομάδα,   Μαΐου / Ιουνίου
2 ημέρες/εβδομάδα
  Φεβρουάριος – Νοέμβριος   31 εβδομάδες, 155 ΔΩ   5 ΔΩ / εβδομάδα,   Νοεμβρίου / Δεκεμβρίου
2 ημέρες/εβδομάδα

 

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ενηλίκων Λαλαούνη

Μητροπόλεως 81, Θεσσαλονίκη, Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 228 441

Email επικοινωνίας: info@lalaouni.gr

zoom γραμματείας: id 833 6646 7789, passcode 993960